Alfa APA-M04 7 dBi 2,4 GHz indoor paneelantenne

Alfa 7 dBi paneelantenne met RP-SMA connector: handig voor bij uw Alfa AWUS USB-adapter!

Product highlights

• Aan te sluiten op 2,4 GHz apparaten met RP-SMA connector
• Eenvoudig te bevestigen
• Geschikt voor de 802.11g standaard op de 2,4 GHz frequentieband
• Uitvoerig getest
• Roteerbaar


  Waarom bestellen bij AlfaWireless?

  ✓ Gratis verzending vanaf € 30,00
  ✓ Voor 17.00 besteld, morgen in huis
  ✓ Technische helpdesk voor al je vragen
  ✓ 14 dagen bedenktermijn

 

Meer details

Alfa

APA-M04-7dBi

Nieuw product

op voorraad

12,50
€ 10,33 excl. btw

 
Compacte 7 dBi paneelantenne voor op reis!

De Alfa APA-M04 is een bijzonder handzame 7 dBi richtantenne (paneel) met een RP-SMA antenne-aansluiting. U sluit het handzame paneeltje in een handomdraai aan op bv. één van de vele modellen Alfa AWUS WiFi USB-adapters, zoals de populaire Alfa AWUS036H USB Long Range WiFi adapter. De Alfa APA-M04 7 dBi paneelantenne werkt overigens ook uitstekend samen met tal van andere merken en typen WiFi adapters en routers / Access Points die zijn uitgerust met een RP-SMA aansluiting.

  • de antenne is roteerbaar - u kunt hem eenvoudig draaien om uit te richten
  • de antenne is uitvoerig getest t.o.v. andere dergelijke paneelantennes en dit exemplaar biedt daadwerkelijk een waardevolle toevoeging en uitstekende prestaties
  • zeer compact, handig mee te nemen, geen instellingen of configuratie nodig
  • is geschikt voor de 802.11g WiFi standaard en draadloze netwerken op de 2,4 GHz frequentieband
  • uitgerust met een RP-SMA antenne connector
  • werkt uitstekend samen met elk 2,4 GHz WiFi apparaat met een RP-SMA connector, niet enkel de Alfa apparatuur
Nieuw in het Alfa assortiment

De Alfa APA-M04 7 dBi paneelantenne wordt los geleverd: u kunt hem zo op uw Alfa AWUS adapter bevestigen. U schroeft hem eenvoudig op de RP-SMA aansluiting (weest u voorzichtig, het is gevoelig schroefdraad) en het krachtige WiFi-signaal van uw Alfa AWUS-adapter (of ander apparaat) wordt door de 7 dBi antenne gebundeld in de richting waar u het paneeltje naar laat kijken. Meer valt er niet te doen of in te stellen; de WiFi-adapter doet zijn werk en de paneelantenne zorgt voor gerichte verspreiding in de gewenste richting.

Antennes: rondstralende antennes versus directionele antennes

Twijfelt u tussen een rondstralende antenne (zoals de dipole antenne die met bv. de Alfa AWUS036 adapters wordt meegeleverd) of een richtantenne? Gangbaar is, dat een omnidirectionele (= rondkijkende) adapter wordt meegeleverd met een USB-adapter. Deze vangen signalen op vanuit alle richtingen. Zij verdelen hun aandacht zorgvuldig rondom zich en concentreren hun kunnen niet in één particuliere richting. Daarom werkt de standaard omnidirectionele antenne het beste als u mobiel bent, onderweg, en niet weet waar u het beste signaal zult aantreffen. Echter, weet u wel waar u het signaal moet vinden, dan is het jammer dat de antenne haar gevoeligheid ook gebruikt voor richtingen waar u geen signaal zoekt. Dit beperkt de prestaties van de antenne in die specifieke richting. Voor deze situaties is het daarom plezierig om de waardevolle energie van de AWUS WiFi USB-adapter te kunnen concentreren in één specifieke richting om zo een nog grotere afstand te kunnen overbruggen. De exacte situatie waarin u verkeert is dus bepalend voor welk type antenne de voorkeur geniet.

LTE antenne-aansluitingRP-SMA Male
Maximale versterking7 dBi
WiFi frequentiebandsingle band (1 x 2,4 GHz)
ToepassingIndoor
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...